Bezglutenowe, bananowe muffinki z karobem

Pierwszy dzień wiosny witamy zdrowymi muffinkami :) Tak bardzo się cieszę, że już jest coraz cieplej, tak pięknie świeci słońce, dni są coraz dłuższe :) Od razu człowiek ma więcej energii, więcej ochoty do działania i aktywności :) Oby słoneczne dni trwały jak najdłużej :)

Bezglutenowe, bananowe muffinki z karobem
przepis na 9 muffinek




170 g mąki gryczanej
łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżki karobu
3 dojrzałe banany
jajko
70 g masła

Banany obierz, rozdrobnij za pomocą blendera. Masło utrzyj z jajkiem, dodaj rozgniecione banany (jeśli chcesz możesz dodać łyżkę miodu) i ucieraj przez chwilę. Następnie powoli dodawaj mąkę z sodą oczyszczoną i karobem. Miksuj do połączenia się składników. Do silikonowych foremek na muffinki wyłóż ciasto, tak aby wypełniało 3/4wysokości formy. Piecz ok. 25. minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Podawaj po wystudzeniu.



You Might Also Like

3 komentarze

  1. Bardzo smakowicie wyglądają :) Nigdy nie robiłam muffinek z mąki gryczanej i chyba muszę spróbować :)

    OdpowiedzUsuń

Flickr Images