Bezglutenowe, kokosowe brownie

  Piątek, weekendu początek :) Ten tydzień, choć krótki dla mnie, wyjątkowo mnie zmęczył. Dlatego na poprawę humoru upiekłam sobie ciasto. Po raz pierwszy z mąki kokosowej, bez cukru i niezdrowych tłuszczy. Efekt bardzo pozytywnie mnie zaskoczył. Ciasto okazało się słodkie, delikatne - idealne :) Na pewno na stałe wpisze się w listę ulubionych dań :)

Bezglutenowe, kokosowe brownie



200 g mąki kokosowej
łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżki karobu
2 jajka
300 ml mleka kokosowego
80 g oleju kokosowego
3 łyżki miodu
4 łyżki zalewy z pomarańczy firmy ETERNO ( KLIK)

W misce wymieszaj mąkę kokosową, proszek do pieczenia oraz karob. Rozpuść masło kokosowe z miodem. W drugim naczyniu wymieszaj jajka, mleko kokosowe, masło z miodem oraz zalewę z pomarańczy.  Blachę wysmaruj masłem. Piekarnik rozgrzej do 180 stopni. Do suchych składników dodaj składniki mokre, wymieszaj dokładnie. Gotowe ciasto przełóż na blachę, wyrównaj wierzch i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz ok. 30 minut. 




You Might Also Like

2 komentarze

Flickr Images