Kokosowe tartaletki z kremem bananowym

  Już mam dość tego chorowania. To już trzeci tydzień, więc mam serdecznie dosyć... Na pocieszenie upiekłam sobie kokosowe tartaletki. Zdrowe, słodkie, ale bez dodatku cukru. Poprawiają humor i przypominają letnie dni.

Kokosowe tartaletki z kremem bananowym
przepis na 4 tartaletki


5 łyżek mąki kokosowej
40 g oleju kokosowego
2 łyżki miodu
150 g twarogu 
2 banany

W rondelku rozpuść olej kokosowy i miód. Odstaw do przestygnięcia. Do miski dodaj mąkę kokosową oraz przestudzony olej z miodem. Wymieszaj całość dokładnie, a następnie wyłóż ciastem foremki do tartaletek. Piekarnik rozgrzej do 180 stopni. Piecz tartaletki ok. 10. minut.

Twaróg zmiksuj z bananami na gładką masę. 

Upieczone i przestudzone tartaletki delikatnie wyjmij z foremek (uwaga są bardzo kruche), przełóż na talerz, a następnie wypełnij je kremem twarogowo-bananowym. 
Gotowe tartaletki wstaw na ok. 2h do lodówki.









Twarogowe słodkości 2

You Might Also Like

4 komentarze

  1. Wygląda smacznie!
    Odnośnie miodu, polecam miód wielokwiatowy, ponieważ w kuchni sprawdza się najlepiej ponieważ jest uniwersalnym gatunkiem. Więcej możecie poczytać tutaj: http://miodzroztocza.pl/miod-wielokwiatowy-pod-lupa/
    PS. Chyba sobie dzisiaj zrobię takie małe cuda :)

    OdpowiedzUsuń

Flickr Images