Krem gryczany z jogurtem greckim

  Wiosna jakby o nas zapomniała... Zrobiło się tak zimno i smutno. Czas znów na rozgrzewające śniadania. Dziś troszkę nietypowo: krem gryczany z dodatkiem jogurtu greckiego. Gwarantuje Wam, że to najlepszy sposób na rozpoczęcie dnia :)


Krem gryczany z jogurtem greckim
przepis na jedną porcję


 4 łyżki kaszy gryczanej niepalonej
szklanka mleka
łyżeczka miodu
4 łyżki jogurtu greckiego
owoce np. jagody, banany, jabłka

Do rondla przelej mleko, zagotuj. Gdy mleko zacznie wrzeć dodaj kaszę gryczaną i miód, zmniejsz ogień i gotuj ok. 15 minut. Następnie odstaw do przestygnięcia. Przestudzoną kaszę zblenduj na gładki krem, a następnie przełóż go do niewielkiego słoiczka. Na wierzch wyłóż jogurt grecki, udekoruj świeżymi owocami. Deser możesz zjeść od razu lub zabrać ze sobą na przykład na uczelnię :)
Smacznego :)


You Might Also Like

5 komentarze

  1. Wygląda niesamowicie apetycznie! Po takim śniadaniu miałabym energię na cały dzień :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo ciekawy pomysł na krem :)

    OdpowiedzUsuń
  3. mniaaam.:) +obserwuje, zapraszam do mnie. http://byclepszawersjasiebie.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń

Flickr Images