Krem ryżowy z musem jabłkowym

  Jak w każdy poniedziałek budzik dzwoni za wcześnie. Po porannej walce z lenistwem wstajemy, bo w lodówce czeka pyszne śniadanie - krem ryżowy z odrobiną miodu przełamany kwaśnym musem jabłkowym. Do tego ulubiona kawa, promienie słońca wpadające przez kuchenne okno i czego chcieć więcej:)?

Krem ryżowy z musem jabłkowym
porcja dla dwóch osób




100 g ryżu
szklanka mleka
łyżka miodu
200 g musu jabłkowego
pomarańcza z zalewy Eterno

Do garnka wlej mleko, zagotuj. Gdy mleko zacznie wrzeć, dodaj ryż i gotuj do czasu aż będzie miękki. PO ugotowaniu odstaw do przestygnięcia. Następnie zmiksuj ryż z mlekiem i miodem na gładką masę. W wysokiej szklance układaj warstwami krem ryżowy i mus jabłkowy. Na wierzchu udekoruj plastrem pomarańczy. 
Smacznego :)






You Might Also Like

4 komentarze

  1. pomyślę o nim w niedzielę... moja jedyna wolna od początku roku! mniam

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo ciekawy pomysł na krem :)

    OdpowiedzUsuń

Flickr Images