Zdrowe śniadanie - kasza bulgur z twarogiem i cytrynami

   W marcu jak w garncu. Cóż pogoda nie dopisuje, więc choroby się szerzą. I tak ja choruje już trzeci tydzień. Dlatego potrzebuje ciepłych śniadań. Ciepłych i sycących, aby pomóc organizmowi walczyć z bakteriami i wirusami. Tym razem troszkę nietypowo, bo kasza bulgur na słodko. 

Kasza bulgur z twarogiem i cytrynami
przepis na jedną porcję


200 ml mleka
3 łyżki kaszy bulgur
2 łyżki twarogu
2 cytryny z rumu ( ja mam firmy ETERNO)

Do rondla przelej mleko, zagotuj, a następnie dodaj kaszę. Gotuj to czasu, aż kasza stanie się miękka, czyli ok. 15 minut. Następnie przełóż ją do miski, dodaj twaróg i cytryny. Podawaj ciepłe. 




You Might Also Like

2 komentarze

  1. Chyba bym się nie najadła taką porcję, aczkolwiek smaki same w sobie bardzo pyszne :)

    OdpowiedzUsuń
  2. dla mnie z pewnoscią za malo :D

    OdpowiedzUsuń

Flickr Images