Zielone naleśniki

  Powoli przychodzi do nas wiosna :) Na razie całkiem nieśmiało, ale już można zauważyć pierwsze pąki na drzewach. Czas, więc na małą rewolucję na talerzu: więcej kolorowych warzyw, owoców :) W myśl tej zasady, dziś na śniadanie zielone naleśniki z świeżymi warzywami :)

Zielone naleśniki
przepis na 9 naleśników



200 g mąki pszennej
200 g świeżego szpinaku
2 jajka
2 łyżki zielonego pesto
400 ml wody gazowanej
+ opcjonalnie oliwa do smażenia

Szpinak zmiksuj z 200 ml wody. Następnie dodaj jajka, mąkę i pesto.  Całość zmiksuj dokładnie. Podczas miksowania dodawaj wodę, tak aby ciasto nie było zbyt gęste. Na rozgrzanej patelni smaż cienkie naleśniki. Podawaj je z serkiem śmietankowym i świeżymi warzywami :)
Smacznego :)





Wiosenny detoks

You Might Also Like

4 komentarze

Flickr Images