Sorbet truskawkowo-kokosowy

  Sezon na lody i sorbety uważam oficjalnie za rozpoczęty. Oczywiście uwielbiam tego typu desery. W tym roku postanowiłam sama poeksperymentować z domowymi sorbetami i lodami, dopasowując je do swoich zasad żywieniowych. Zaczynamy od sorbetu truskawkowo-kokosowego :)

Sorbet truskawkowo-kokosowy

  
400g mrożonych truskawek
4 łyżki mleka kokosowego
+ opcjonalnie łyżka miodu

Do misy blendera przełóż mrożone truskawki, dodaj mleko i miód. Zmiksuj wszystko dokładnie.  Gotowy sorbet przełóż do pucharków, posyp płatkami kokosowymi. Gotowe :)
Smacznego :)





You Might Also Like

3 komentarze

  1. smak i zdrowie tkwi w prostocie :)

    http://foodmania-przepisy.blogspot.com/2015/04/konkurs-majowka-z-owocowym-rajem.html

    OdpowiedzUsuń
  2. Świetny sorbet, super połączenie :)

    OdpowiedzUsuń

Flickr Images