Krem jaglany ze śliwkami

   Powoli zbliża się sezon na świeże owoce: truskawki, maliny, jagody, brzoskwinie...( oh już nie mogę się doczekać :), W związku z tym najwyższa pora na wykorzystanie ukrytych zeszłorocznych, owocowych zapasów. Zrobiłam dziś mały przegląd zamrażalnika i znalazłam pudełeczko ze śliwkami. Oczywiście od razu wylądowały w śniadaniu :)

Krem jaglany ze śliwkami
porcja dla dwóch osób



200g nieugotowanej kaszy jaglanej
200g mrożonych śliwek
1,5 szklanki mleka
3 łyżki jogurtu greckiego
łyżka miodu
szczypta cynamonu


Do garnka przelej mleko, zagotuj, a następnie dodaj kaszę jaglaną. Gotuj do czasu, aż kasza będzie miękka. Po ugotowaniu odstaw do przestygnięcia. Następnie do garnka dodaj śliwki, jogurt grecki, rozpuszczony miód i cynamon. Całość zblenduj dokładnie. Gotowy krem przełóż do miseczek (lub słoiczków).
Smacznego :)




zBLOGowani.pl

You Might Also Like

5 komentarze

  1. uwielbiam jaglankę na słodko pod każdą postacią!

    OdpowiedzUsuń
  2. Serdecznie zachęcamy do dodania przepisu do akcji "Kipi kasza" na zBLOGowanych. Najciekawsze przepisy mają szanse na nagrody :)

    OdpowiedzUsuń

Flickr Images