Owsianka na wytrawnie - ze szparagami i fetą

  Spodobały mi się owsianki na wytrawnie. Co powiecie na owsiankowy tydzień? Może poeksperymentujemy razem? :) Jaka jest Wasza ulubiona owsiankowa kompozycja? Dziś w ramach kolejnych eksperymentów, na śniadanie powstała owsianka ze szparagami, fetą i kabanosami :) Skusicie się? :) Tak wiem, brzmi dziwnie, ale smakuje bardzo dobrze :)

Owsianka na wytrawnie - ze szparagami i fetą
porcja dla dwóch osób

  100g płatków owsianych
szklanka bulionu warzywnego
40g fety
4 szparagi
30g kabanosów z papryczką chilli
pieprz

Do garnka przelej bulion, gdy zacznie dodaj szparagi i gotuj ok. 1 minuty, następnie wyjmij je z garnka. Do gotującego bulionu dodaj płatki owsiane i gotuj ok. 3 minut. Gotowe płatki przełóż do miseczek, dodaj pokrojone szparagi, fetę pokrojoną w kostkę i kabanosy pokrojone w małe kawałki. Całość wymieszaj, przypraw czarnym pieprzem.
Smacznego :)



You Might Also Like

2 komentarze

  1. Wygląda bardzo apetycznie :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ciekawy pomysł na wytrawną owsiankę :) Kolorowo wygląda :)

    OdpowiedzUsuń

Flickr Images