Krem z kalafiora i natki pietruszki z cheddarem

   Sesja powoli zmierza ku końcowi, zostały mi jeszcze dwa projekty i wakacje :) Oczywiście jak mam już więcej czasu, to zrobiło się znów zimno i deszczowo... No, cóż w takim razie trzeba się zabrać za nadrabianie zaległości książkowych. Na nocnym stoliku czeka na mnie cały stos nieprzeczytanych książek, czasopism i artykułów. Zabieram się za czytanie, a Was zapraszam na krem z młodego kalafiora i natki pietruszki. Gwarantuje Wam, że będzie smacznie :)

Krem z kalafiora i natki pietruszki z cheddarem
porcja dla 4 osób


średni kalafior
4 ziemniaki
mała marchew
mała pietruszka
2 pęczki natki pietruszki
40g cheddaru
sól, pieprz
1,5l bulionu drobiowego


Ziemniaki, marchew i pietruszkę obierz i pokrój w kostkę. Bulion przelej do garnka, dodaj warzywa i gotuj na wolnym ogniu. P 10 minutach dodaj brokuła podzielonego na małe różyczki oraz natkę pietruszki. Gotuj do czasu, aż warzywa będą miękkie. Następnie zmiksuj zupę na gładki krem, dodaj starty cheddar, przypraw solą i pieprzem. Wymieszaj dokładnie. 
Gotową zupę podawaj z grzankami z chleba żytniego :)
Smacznego ;)



You Might Also Like

1 komentarze

Flickr Images