Sałatka owocowo-warzywna

Nareszcie przyszła do nas prawdziwa wiosna, a w sumie już nawet lato :) W końcu na talerzu świeże truskawki, świeże warzywa :) To jedna z najlepszych sałatek jaką sobie zrobiłam. Połączenie smaków troszkę nietypowe, ale gwarantuje Wam, że bardzo smaczne ;)
 
Sałatka owocowo-warzywna
porcja dla dwóch osób



pół brokuła
200g truskawek
40g orzechów nerkowca
60g goudy
2 łyżki pestek dyni
ocet balsamiczny

Brokuł ugotuj, tak aby był al dente. Następnie podziel go na małe kawałki i przełóż do miski. Na suchej patelni podpraż orzechy nerkowca i pestki dyni. W tym czasie pokrój truskawki na ćwiartki, a ser w kostkę. Wszystkie składniki wymieszaj ze sobą. Całość skrop octem balsamicznym. Podawaj jako samodzielny posiłek lub z świeżym pieczywem. 
 


  Sałatki na grilla Milion Smaków Truskawek - druga edycja

You Might Also Like

2 komentarze

Flickr Images