Kokosowe batony proteinowe z jagodami

 Za oknem końcówka lipca. Jest szaro i ponuro. W sumie to nawet dobrze, przynajmniej nie jest mi aż tak smutno, że muszę siedzieć w domu i nie mogę nic robić. No ok, z tym nic nierobieniem to trochę oszukuje, ale nadal nie mogę nadwyrężać lewej ręki, żeby szwy nie pękły. Dobrze, że jedną ręką też można przygotowywać różne pyszności - wymaga to co prawda więcej czasu i więcej wysiłku ( i czasem kogoś do pomocy). Dziś zrobiliśmy proteinowe batony, będą idealne na potreningowe przekąski. Mam nadzieję, że już niedługo będę mogła wrócić do treningów :) Na razie przetestuję batony :)

Kokosowe batony proteinowe z jagodami
przepis na 6 batonów


200ml mleka roślinnego
30g odżywki białkowej o smaku kokosowym
50g wiórków kokosowych
szklanka płatków owsianych
100g jagód
laska wanilii

Do rondla przelej mleko, dodaj odżywkę białkową i wiórki kokosowe, zagotuj. Następnie wyłącz ogień i dodaj płatki owsiane. Całość dokładnie wymieszaj. Keksówkę wyłóż papierem do pieczenia. Wyłóż do niej połowę masy, wyrównaj wierzch, a następnie wyłóż jagody i pozostałą część masy. Piecz ok. 30 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu odstaw do przestygnięcia, a następnie pokrój w prostokąty. 
Smacznego :)


Letnie owoce

You Might Also Like

2 komentarze

  1. Uwielbiam jagody pod każdą postacią. Twoje wyglądają tak smakowicie!

    OdpowiedzUsuń
  2. Już któreś z kolei takie widzę, są świetne i jeszcze kokos <3

    OdpowiedzUsuń

Flickr Images