Lemoniada arbuzowo-ogórkowa

   Jedyny słuszny przepis na taką pogodę. Niestety (lub stety) upały powodują u mnie totalny brak apetytu. Jedyne na co mam ochotę to picie, dużoooo picia. Dziś padło na lemoniadę arbuzową z dodatkiem ... ogórka gruntowego :) Sekret tkwi w doskonałych ogórkach - najlepsze są te zerwane prosto z domowego ogródka :) Spróbujcie sami :)

Lemoniada arbuzowo-ogórkowa
porcja dla dwóch osób


300g arbuza
2 średnie ogórki gruntowe 
2 listki mięty
kostki lodu


Ogórki obierz i pokrój na mniejsze kawałki. Z arbuza wytnij miąższ, także pokrój go na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki oprócz lodu przełóż do wysokiego naczynia,  dodaj 0,5l wody gazowanej. Całość zmiksuj dokładnie. Następnie przelej lemoniadę do wysokich szklanek, dodaj kostki lodu. Podawaj chłodną.



Lekkie i szybkie dania na upalne dni

You Might Also Like

2 komentarze

Flickr Images