Makaron z cukinią i pomidorami

Mała przerwa od upałów. Nareszcie, bo już powoli miałam ich dość. Jako, że zrobiło się trochę chłodniej, można wrócić do gotowania :) Gdy temperatura przekraczała 30 stopni, miałam ochotę jedynie na  owoce i warzywa, o żadnych skomplikowanych daniach nie było mowy. Czas nadrobić zaległości. Na obiad dziś jedno z moich ulubionych dań - makaron z świeżymi, sezonowymi warzywami. Szybko, prosto i bardzo smacznie :)

Makaron z cukinią i pomidorami
porcja dla dwóch osób


200g makaronu
200g cukinii
duży pomidor
garść pomidorków koktajlowych
cebula
50g fety
2 łyżki koncentratu pomidorowego
oliwa
zioła prowansalskie
sól, pieprz

Cukinię i cebulę obierz, pokrój w półplasterki i podsmaż na niewielkiej ilości oliwy. W tym czasie ugotuj makaron al dente. Gdy cukinia będzie już miękka, dodaj dużego pomidora obranego ze skóry i pokrojonego na kawałki. Duś jeszcze ok. 5 minut. Następnie dodaj ugotowany makaron, przypraw ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem. Gotowe danie przełóż na talerze, posyp pokruszoną fetą i pomidorkami koktajlowymi. 
Smacznego :)



 Warzywa psiankowate 2015

You Might Also Like

5 komentarze

  1. Wygląda bardzo apetycznie i zachęcająco. W sam raz na pracowy lunchbox.

    OdpowiedzUsuń
  2. Fajny obiadek. Dziękuję za dodanie do akcji. Zastanawiam się tylko dlaczego wstawił Ci się taki duży banerek.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Mam problem z szablonem i dlatego banerki są takie duże... pracuję nad tym :)

      Usuń

Flickr Images