Gruszki zapiekane z serem pleśniowym

  W takie dni jak dziś, najlepiej zaszyć się pod ciepłym kocem w towarzystwie ciekawej książki i dobrego jedzenia. Skoro jesień to muszą być gruszki, najlepiej na ciepło z pysznymi dodatkami. Połączenie orzechów, miodu, sera pleśniowego i gruszek to mój zdecydowany faworyt tej jesieni :) Jeśli jeszcze nie próbowaliście, koniecznie musicie to nadrobić :)

Gruszki zapiekane z serem pleśniowym
porcja dla dwóch osób


2 duże gruszki
50g orzechów włoskich
2 łyżki miodu
50g sera blue

Gruszki umyj, obierz, przekrój na połówki i wydrąż z nich gniazdo nasienne. Orzechy posiekaj., a ser pokrój na mniejsze kawałki. Gruszki ułóż w naczyniu żaroodpornym, posyp je serem i orzechami. Całość polej delikatnie miodem. Piekarnik rozgrzej do 180 stopni. Gruszki piecz ok. 15 minut. Podawaj ciepłe :)
Smacznego :)




You Might Also Like

2 komentarze

Flickr Images