Pieczona jaglanka z musem jabłkowym

  Wraz z nadejściem jesieni, czas powrócić do rozgrzewających, ciepłych śniadań. Kasza jaglana sprawdza się w tej sytuacji idealnie - jest zdrowa, zapewnia nam dużo energii na cały dzień, w dodatku nie zawiera glutenu i ma właściwości oczyszczające. Koniecznie dodajcie kaszę jaglaną do swojego codziennego menu :) 

Pieczona jaglanka z musem jabłkowym 
porcja dla dwóch osób


60g kaszy jaglanej
1,5 szklanki mleka krowiego lub roślinnego
3 łyżki rodzynek
szczypta cynamonu
4 łyżki musu jabłkowego
4 łyżki jogurtu greckiego
2 śliwki

Kaszę przelej zimną wodą, a następnie ugotuj w 1,5 szklanki mleka, tak aby była miękka. Pod koniec gotowania dodaj rodzynki. Odstaw do przestygnięcia. Uszykuj dwie wysokie szklanki lub dwa słoiki. Do każdego z nich przełóż po połowie kaszy jaglanej, oprósz delikatnie cynamonem, a następnie wyłóż po 2 łyżki musu jabłkowego i dwie łyżki jogurtu greckiego. Jaglankę udekoruj pokrojonymi śliwkami. 
Smacznego :)


Jabłko z cynamonem 2015

You Might Also Like

2 komentarze

  1. Pycha! Ja jem teraz kaszę jaglaną codziennie na śniadanie, ale najczęściej z bananem

    OdpowiedzUsuń
  2. Pyszna, super połączenie smaków :)

    OdpowiedzUsuń

Flickr Images