Bezglutenowe, owsiane muffiny z musem jabłkowym

  Czas rozpocząć nowy rok akademicki. Z jednej strony trochę mi smutno, że to już koniec wakacji, ale z drugiej strony koniec jednego jest zawsze początkiem czegoś nowego :) Przede mną dużo wyzwań, nowych postanowień i nowych celów do zrealizowania. Aby dobrze przygotować się do powrotu na uczelnie, czas pomyśleć o szybkich i zdrowych przekąskach do lunchboxa :) Zaczynamy od owsianych muffinek :)

Bezglutenowe, owsiane muffiny z musem jabłkowym
przepis na 6 muffinek


150g bezglutenowych płatków owsianych
pół łyżeczki proszku do pieczenia
pół łyżeczki cynamonu
150g musu jabłkowego
100ml mleka roślinnego
2 łyżki miodu
50g gorzkiej czekolady

Płatki owsiane przełóż do misy blendera, zmiksuj na mąkę. Następnie dodaj pozostałe składniki:  proszek do pieczenia, cynamon, sól oraz mus jabłkowy. Całość miksuj na wolnych obrotach, dolewając mleko z miodem. Miksuj do całkowitego połączenia się składników. Następnie wymieszaj ciasto z posiekaną czekoladą, po czym przełóż je do silikonowych muffinek, tak aby wypełniało 3/4 ich wysokości. Muffinki piecz ok. 40 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Podawaj po wystygnięciu.
Smacznego :)




You Might Also Like

6 komentarze

  1. Jakie śliczne, aż chce się jeść... Jej!! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Śliczne muffinki! *.*
    Wyglądają uroczo! :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Super przepis!!! Ostatnio pieklam z Twojego przepisu chlebek dyniowy. Po prostu pyszny. Kasia.

    OdpowiedzUsuń
  4. wyglądają bardzo smacznie :)
    Widzę, że też korzystasz z simple plannera ;)

    OdpowiedzUsuń

Flickr Images