Domowa nutella z awokado

Czy ktoś z Was nie lubi czekolady? Pewnie znajdą się takie osoby, ale na pewno jest ich dużo mniej niż jej miłośników. Ja zdecydowanie należę do miłośników. Na co dzień jednak staram się nie przesadzać ze słodyczami, dlatego tradycyjna czekolada rzadko pojawia się w moim menu. Co nie znaczy, że mi jej nie brakuje :) W chwilach kryzysowych próbuję trochę oszukać mózg i zastąpić czekoladę czymś bardzo do niej podobnym :) Najlepiej sprawdza się tutaj ta nutella. Wypróbujcie sami :)

Domowa nutella z awokado



dojrzałe awokado
2 banany
2 łyżki miodu
2 łyżki karobu
łyżka mleka kokosowego

Banany obierz, pokrój na mniejsze kawałki, Awokado przekrój na połowę, wyjmij pestkę. W naczyniu blendera umieść pokrojone banany, miąższ awokado, miód, karob i mleko kokosowe. Całość dokładnie zblenduj. Nutellę przełóż do niewielkiego słoiczka. Przechowuj ją w lodówce ok. 2/3 dni. Podawaj z naleśnikami, tostami, czy też goframi :)
Smacznego :)




You Might Also Like

4 komentarze

  1. i taką "nutellą" można się zajadać!

    OdpowiedzUsuń
  2. Czytasz mi w myślach- miałam w planach zrobić coś takiego samego!

    OdpowiedzUsuń
  3. Właśnie zrobiłam nutelle z przepisu powyżej - OBŁĘDNY SMAK dziękuję za inspirację i pzdrawiam

    OdpowiedzUsuń

Flickr Images