Masło z orzechów włoskich

 Jesień to czas orzechów. Od paru dni w każdej wolnej chwili siedzę w kuchni, oglądam seriale i ... obieram orzechy :) W tym roku, wyjątkowo jest ich strasznie dużo :) Oczywiście bardzo mnie to cieszy :) Już planuje jakie pyszności z nich powstaną. Na pierwszy ogień idzie masło z orzechów włoskich :) Smakuje wyśmienicie :) Spróbujcie sami :)

Masło z orzechów włoskich 


350g orzechów włoskich
2 łyżki oleju z orzechów włoskich lub laskowych
łyżka miodu
szczypta cynamonu

Orzechy przełóż na blachę, praż je ok. 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 220 stopni. Uważaj, aby się nie przypaliły. Następnie wszystkie składniki umieść w misie blendera. Blenduj do uzyskania jednolitej konsystencji. Gotowe masło przełóż do słoiczka. Podawaj jako dodatek do owsianki, tostów, czy też naleśników :)
Smacznego :)




You Might Also Like

3 komentarze

  1. takie domowe masło orzechowe nie ma sobie równych!

    OdpowiedzUsuń
  2. mmmmmm... chętnie bym spróbowała ;)
    Pozdrawiam i zapraszam do mnie ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Najlepsze domowe masło orzechowe :)

    OdpowiedzUsuń

Flickr Images