Bezglutenowe, jaglane kokosanki

   Sesja, więc trzeba się jakoś ratować. Najlepiej czym słodkim, zdrowym i smacznym. Idealne będą tutaj ciasteczka z dodatkiem mojego ulubionego składnika - kokosu :) Są naprawdę szybkie i bardzo dobre. Poza tym nie zawierają glutenu i tłuszczu. Spróbujcie sami :)

Bezglutenowe, jaglane kokosanki
przepis na 9 ciasteczek
 

woreczek kaszy jaglanej
szklanka wiórków kokosowych 
2 łyżki miodu
jajko

Kaszę ugotuj według instrukcji na opakowaniu. Po ugotowaniu przełóż do miski, dodaj wiórki kokosowe, miód i jajko. Całość dokładnie wymieszaj. Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Na blachę wykładaj masę formując z niej ciasteczka. Piecz ok. 25 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Po upieczeniu odstaw do przestygnięcia.
Smacznego :) 




You Might Also Like

3 komentarze

  1. Świetne kokosanki w zdrowszej wersji :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wyglądają niesamowicie, a do tego takie zdrowe! Świetne :D
    Zapraszam:
    http://nackany-zeszycik.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  3. Jeju jak ja uwielbiam kokosanki, z kaszy jaglanej muszą być wspaniałe :D

    OdpowiedzUsuń

Flickr Images