Bezglutenowe ciasteczka czekoladowe z masłem orzechowym

Nie ma nic gorszego niż pochmurny poniedziałek... Na szczęście są na to sposoby :) U mnie najlepiej sprawdzają się małe przyjemności, które poprawiają humor :) Ostatnio bardzo dobrze sprawdzają się ciasteczka czekoladowe :) Nie dość, że poprawiają humor to jeszcze nie tuczą :) Spróbujcie sami :)

Bezglutenowe ciasteczka czekoladowe z masłem orzechowym
przepis na 10 ciasteczek


130g mąki ryżowej
3 łyżki kakao
50g masła orzechowego
2 łyżki miodu
100ml mleka ryżowego
sok z całej pomarańczy   
skórka otarta z połowy pomarańczy

W garnku wymieszaj masło orzechowe, miód i mleko, podgrzej, aż składniki się połączą. W misce wymieszaj mąka ryżową, sok z pomarańczy, skórkę i kakao. Do suchych składników dodaj składniki mokre, całość wymieszaj dokładnie. Zagnieć ciasto, a następnie formuj z niego kuleczki, spłaszcz je ręką i układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Ciastka piecz ok. 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. 
Po upieczeniu odstaw do przestygnięcia.
Smacznego :)




You Might Also Like

3 komentarze

  1. Wiem, że polecasz dużo książek i mam pytanie, czy znalazłaś taką, która zawiera informacje i na temat diety i na temat treningu siłowego, i którą możesz polecić? :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Super przepis, muszę go wypróbować :)

    Zapraszam też do siebie - "Jak wykorzystać chrupki kukurydziane bezglutenowe"

    OdpowiedzUsuń

Flickr Images