Kokosowo - jagodowe ciasto bezglutenowe

Uwielbiam wszystko co kokosowe, pewnie już zdążyliście zauważyć. Kokos to orzech niezwykły - posiada wiele cennych właściwości, stosowany jest nie tylko w kuchni, ale także doskonale sprawdza się jako kosmetyk :) Dziś jednak kokos w kuchni :) Mam dla Was wyśmienite ciasto - mega kokosowe, bez cukru, pszennej mąki oraz nabiału. Doskonały pomysł na słodkiego potworka głodomorka :) Pamiętajcie tylko, aby korzystać z pełnowartościowych produktów - dobrej jakości oleju kokosowego, czy też wody kokosowej bez dodatku zbędnego cukru :) Czytajcie etykiety :)

Kokosowo - jagodowe ciasto bezglutenowe
przepis na małą keksówkę


2 jajka 
30 g odżywki ( u mnie o smaku szarlotki KLIK)
50 g wiórek kokosowych
30 g mąki jaglanej
50 ml wody kokosowej
banan
10 g oleju kokosowego, koniecznie nierafinowanego (ja użyłam tego)
+jagody

Jajka, mąkę jaglaną, odżywkę białkową, olej kokosowy, wiórki kokosowe, banana i wodę kokosową zmiksuj za pomocą blendera. Ciasto przełóż do formy wysmarowanej olejem kokosowym. Na wierzch wyłóż jagody. Piecz ok. 25 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.
Podawaj po wystudzeniu :)
Smacznego :)








You Might Also Like

2 komentarze

  1. Super przepis, mocno kokosowe ciasto.

    OdpowiedzUsuń
  2. No jakie piękne, bezglutenowe ciacho :D dziękuję za inspirację!

    OdpowiedzUsuń

Flickr Images