Sałatka z awokado w słoiku

Wakcje to czas podróży, wyjazdy, wycieczki, czas spędzony poza domem. Planując wakacje trzeba też pomyśleć o jedzeniu w podróży. W takich sytuacjach bardzo dobrze sprawdzają się słoiczkowe dania - do słoiczka można wpakować praktycznie wszystko, nic się z nich nie wylewa, łatwo można je przenosić i nie zajmują dużo miejsca. Na dzisiejszą podróż zabrałam sałatkę z awokado, pomidorów, fety i ryżu. Smakowała wyśmienicie :)

Sałatka z awokado w słoiku
porcja dla jednej osoby


40 g Ziaren Inków (mieszkanka quinoy, amarantusa, bulguru i ryżu) KLIK
duży pomidor
30 g sera feta
1/4 dojrzałego awokado
sos czosnkowy (przepis KLIK)

Ziarna Inków ugotuj według instrukcji na opakowaniu. Ja gotowałam je troszkę krócej niż jest to podane na instrukcji (ok.8 minut).  Ugotowane ziarna odcedź, przelej zimną woda i odstaw do przestygnięcia. W tym czasie pomidory,ser feta oraz awokado pokrój w kostkę. W słoiku wyłóż: ziarna inków, pomidora, ser feta oraz awokado. Na wierzch wylej sos czosnkowy. Gotową sałatkę przechowuj w lodówce. 
Smacznego :)



You Might Also Like

0 komentarze

Flickr Images