Czekoladki orzechowe

Miałam dziś straszną ochotę na czekoladę. Staram się jednak nie jeść kupnych słodyczy, dlatego musiałam zrobić sobie swoja wersję. Wbrew pozorom to wcale nie jest takie trudne jakby się wydawało. Wystarczą jedynie dwa składniki, mały garnuszek, kuchenka, silikonowe foremki i lodówka. I jeszcze 5 minut wolnego czasu :) Efekt na pewno Was zachwyci :)

Czekoladki orzechowe
przepis na 3 duże lub 6 mniejszych czekoladek


3 łyżki oleju kokosowego nierafinowanego
3 łyżki kremu orzechowego, polecam TEN

W rondelku rozpuść krem orzechowy z olejem kokosowym. Gdy masa się połączy przelej ją do silikonowych foremek. Czekoladki wstaw do lodówki na 3h. 
Smacznego :)




You Might Also Like

4 komentarze

  1. Wyglądają pysznie, fajne użycie kremu ;)
    Zapraszam:
    http://chrupacz-poranny.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  2. Odpowiedzi
    1. Nie pamiętam już dokładnie, ale chyba kupiłam je wieki temu w Biedronce :)

      Usuń

Flickr Images