Sałatka z pomidorami i cukinią

Lato powoli się kończy, a wraz z nim kończą się wakacje. Ja swoje skończyłam już wczoraj, dlatego od dziś muszę zaprzyjaźnić się ponownie ze swoim lunchboxem i ponownie eksperymentować z przepisami na potrawy, które można ze sobą zabrać do pracy i zjeść na szybko. Na jutro przygotowałam sobie pyszną i pożywną sałatkę z mieszanki ryżu, quinoi, amarantusa oraz kaszy bulgur, a także moich ulubionych warzyw: pomidorów i cukinii. Wyszło bardzo smacznie :)

Sałatka z pomidorami i cukinią
porcja dla dwóch osób


200 g świeżej cukinii
2 duże pomidory
200 g mieszanki Ziarna Inków od Monini KLIK
łyżeczka ziaren czarnuszki
sól, pieprz
+ oliwa

Cukinię umyj, osusz i pokrój w półplasterki. Na patelni rozgrzej niewielką ilość oliwy, a następnie podsmaż na niej cukinię, przyprawiając ją solą i pieprzem. W tym czasie ugotuj mieszankę Ziarna Inków według instrukcji na opakowaniu. Po ugotowaniu odstaw do przestygnięcia. Pomidory umyj, pokrój w kostkę. Następnie wszystkie składniki przełóż do miski, wymieszaj dokładnie, dopraw do smaku solą, pieprzem i ziarnami czarnuszki. 
Sałatkę możesz spakować do lunchboxa i zabrać ze sobą do szkoły lub pracy. 




Zdrowe Lunch Boxy Warzywa psiankowate 2016

You Might Also Like

1 komentarze

Flickr Images