Omlet z oscypkiem i suszonymi pomidorami

Jesienne śniadania muszą być ciepłe i sycące. Muszą dawać energię i poprawiać humor. Dlatego letnie koktajle i owsianki pełne sezonowych owoców zamieniam na ciepłe, rozgrzewające dania. Jednym z nich jest właśnie omlet. To idealne danie śniadaniowe, ponieważ dostarcza dużo białka i zdrowych tłuszczy. Poza tym jest bardzo sycący i zapewnia energii na ciężkie, zimne poranki :)

Omlet z oscypkiem i suszonymi pomidorami
porcja dla jednej osoby


2 jajka
łyżka mleka
sól, pieprz
nasiona czarnuszki
20 g oscypka
2 suszone pomidory
pół żółtej papryki
+ olej kokosowy

Jajka roztrzep z łyżką mleka, solą i pieprzem. Na patelni rozpuść olej kokosowy, wylej masę jajeczną i smaż około minuty z każdej strony. Gotowy omlet wyłóż na talerz, Na jednej połowie wyłóż oscypek, paprykę pokrojoną w paski i suszone pomidory całość posyp nasionami czarnuszki i przykryj drugą połową omletu. Podawaj od razu po przyrządzeniu.,
Smacznego :)


You Might Also Like

2 komentarze

  1. Nie wiem jak Wy, blogerzy, to robicie, że zdjęcia każdego Waszego dania wyglądają wspaniale :) Aż ślinka cieknie!

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam oscypki, ale nigdy nie wiedziałam jakie dania w ich towarzystwie będą dobrze smakowały. Dzięki temu wpisowi następnym razem po powrocie z Zakopanego wypróbuję ten przepis :)

    OdpowiedzUsuń

Flickr Images