Sałatka brokułowa z pieczarkami

Niedzielny wieczór to idealny moment na planowanie i przygotowywanie posiłków na kolejny tydzień. W tym tygodniu wracamy po chorobie do zdrowego odżywiania i treningów. Czas wprowadzić do diety więcej warzyw, zdrowych tłuszczy oraz zdrowych węglowodanów. Na początek zaczynamy od sałatki. 

porcja dla dwóch osób


brokuł
jedna żółta papryka
jedna czerwona papryka
7 dużych pieczarek
2 jajka
2 łyżki majonezu
sól, pieprz
+ oliwa 

Jajka ugotuj na twardo, odstaw do przestygnięcia. W dużym garnku zagotuj wodę, gdy zacznie wrzeć dodaj brokuła podzielonego na różyczki. Gotuj ok. 5 minut. Po ugotowaniu przelej zimną wodą i odstaw do przestygnięcia. Pieczarki pokrój na półplasterki, podsmaż na niewielkiej ilości oliwy. Paprykę i jajka pokrój w kostkę. Do miski przełóż wszystkie składniki, dodaj majonez, całość dokładnie wymieszaj. Na koniec dopraw solą i pieprzem. Podawaj z ulubionymi dodatkami lub jako samodzielny posiłek.
Smacznego :)




You Might Also Like

1 komentarze

  1. Świetna sałatka, zastanawiałam się do czego można użyć brokuły, już wiem.

    OdpowiedzUsuń

Flickr Images