Czekoladki orzechowo-dyniowe

Listopad to miesiąc bez słodyczy. Ostatnio za bardzo sobie pozwalałam, więc w końcu trzeba było powiedzieć sobie dość. Kto kiedykolwiek rzucał lub ograniczał słodycze doskonale wie, że nie jest to rzecz łatwa, szczególnie na początku. Potem, gdy organizm się przyzwyczai jest już dużo łatwiej. Dlatego głównie na samym początku detoksu ważne jest, aby czymś zastąpić sobie te słodkości :)  Ja proponuję zdrową wersję czekoladek :) Nie jest to co prawda bardzo niskokaloryczna przekąska, ale na pewno bardzo zdrowa. Czekoladki z masła orzechowego i oleju kokosowego pojawiały się już tutaj na blogu, a dziś mam dla Was wersję jesienną - z dodatkiem dyni :) Smakują bajecznie :) 

Czekoladki orzechowo-dyniowe


3 łyżki oleju kokosowego, nierafinowanego
3 łyżki masła orzechowego 
3 łyżki puree z dyni
łyżka miodu

Masło orzechowe przełóż do rondelka, dodaj olej kokosowy i mió. Podgrzewaj na niewielkim ogniu przez ok. minutę. Następnie do odstaw na chwilę do przestygnięcia, po czym dodaj puree z dyni, wymieszaj dokładnie. Gotową masę przełóż do silikonowych foremek i wstaw na ok. 3h do zamrażalnika. Następnie podawaj :) Gotowe czekoladki najlepiej przechowywać w lodówce.
Smacznego ;)




You Might Also Like

1 komentarze

Flickr Images