Bułeczki twarogowe z rodzynkami

Poniedziałek zaczęłam od powrotu na zdrowe tory. Po małym weekendowym obżarstwem dziś przyszedł czas na lekkie posiłki i mały detoks sokowy. Czas naładować się witaminkami, żeby uchronić się przed wiosennymi choróbskami. Niestety dziś takżę dzień bez treningu - odpoczynek z powodu bólu łydki :( Mam nadzieję, że szybko minie, a w tym czasie nadrabiam blogowe zaległości i testuję nowe przepisy :) Na pierwszy ogień - bułeczki twarogowe rodzynkami. Idealne na drugie śniadanie :)

Bułeczki twarogowe z rodzynkami
przepis na 8 bułeczek


200 g twarogu półtłustego
3 łyżki jogurtu greckiego
pół łyżeczki proszku do pieczenia
pół łyżeczki cynamonu
6 łyżek mąki gryczanej
5 łyżek mąki kokosowej
2 łyżki wiórek kokosowych
50 g rodzynek
2 białka

Do miski przełóż twaróg, rozgnieć go za pomocą widelca, a następnie dodaj białka i dokładnie wymieszaj. Do masy dodaj proszek do pieczenia, cynamon, jogurt grecki, mąkę kokosową, mąkę gryczaną oraz wiórki i rodzynki. Całość dokładnie wymieszaj. Z otrzymanej masy formuj niewielkie bułeczki ( mi wyszło 8 bułek). Każdą z nich układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz ok. 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 220 stopni. Podawaj po przestygnięciu.
Smacznego :)




You Might Also Like

0 komentarze

Flickr Images