Ciastka jaglano - daktylowe

Z okazji poniedziałku zapraszam Was na ciastka. Ciastka szczególne, bo mega szybkie i mega smaczne. Ich przygotowanie zajmuje tylko co podgrzanie obiadu :) Lubię je jednak nie tylko z tych powodów: przede wszystkim są również zdrowe, naturalnie słodkie i zabijają ochotę na słodycze. W taki dzień jak dziś - jak znalazł :)

Ciastka jaglano - daktylowe
przepis na 12 ciastek


woreczek ugotowanej kaszy jaglanej
100 g daktyli
2 łyżki masła orzechowego
2 łyżki mleka kokosowego
4 łyżki rodzynek

Daktyle przesyp do miseczki i zalej je gorącą wodą, odstaw na 10 minut. Do misy blendera przełóż kaszę jaglaną (najlepiej jeszcze ciepłą), daktyle odsączone z wody, mleko kokosowe oraz rodzynki i masło orzechowe. Całość dokładnie zmiksuj. Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Za pomocą łyżki wykładaj niewielkie porcje ciasta, tak aby wyglądem przypominały okrągłe ciasteczka :) Piecz ok. 25 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Ciasteczka powinny być lekko mokre w środku.
Smacznego :)




You Might Also Like

0 komentarze

Flickr Images