Fasolowe brownie z porzeczkami i galaretką

Tradycyjnie nowy tydzień rozpoczynam od małej dawki zdrowych słodkości. Ot, tak w ramach nagrody za poranny trening (ciągle nie jest mi łatwo ćwiczyć rano, ale mam nadzieję, że z czasem będzie coraz lepiej). Dziś w ramach posiłku potreningowego wpadło fasolowe brownie :) Przygotowałam je dzień wcześniej, więc rano wystarczyło tylko spakować je do pudełeczka i gotowe :) Koniecznie musicie spróbować :)

Fasolowe brownie z porzeczkami i galaretką
przepis na keksówkę o długości 16 cm


puszka białej fasoli
2 jajka
100 g mąki owsianej
łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżki kakao
2 łyżki miodu
150 ml śmietanki kokosowej
200 g porzeczek
20 suszonej żurawiny
2 galaretki agrestowe ( lub inne)


Fasolę przełóż na sitko, opłucz zimną wodą i przełóż do misy blendera. Dodaj do niej jajka, mąkę, proszek do pieczenia, kakao, miód, śmietankę kokosową i żurawinę. Całość dokładnie zmiksuj, aż do powstania gładkiej masy. Następnie dodaj do ciasta umytą i obraną czerwoną porzeczkę, wymieszaj delikatnie. Masę wyłóż do keksówki (najlepiej silikonowej). Ciasto piecz ok. 50 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Po upieczeniu odstaw na ok. 4h do całkowitego wystygnięcia. Po tym czasie, przygotuj galaretki według instrukcji na opakowaniu. Na ciasto wylej tężejącą galaretkę, rozprowadź ją po całej powierzchni ciasta. Wstaw foremkę do lodówki, aby galaretka całkowicie się zsiadła. 
Smacznego :)



You Might Also Like

0 komentarze

Flickr Images